Maatalous
TäsmäViljely-foorumi

TäsmäViljely-foorumi 5.3.2020 Astrum keskuksessa – esillä tuoreinta teknologiaa ja tietoa viljelijän avuksi täsmäviljelyyn

Tapahtuma järjestettiin 5.3.2020 Astrum-keskuksessa Salossa. Siihen osallistui yhteensä yli 40 toimijaa, joista 27 esitteli tuotteitaan osastoilla. Käytännössä lähes kaikki tällä hetkellä täsmäviljelyyn tarvittavien koneiden ja laitteiden myyjät olivat mukana joko näytteilleasettajina tai tukijoina.
Julius Pietarinen
Yaran N-sensor on saatavilla myös käsikäyttöisenä yksikkönä. Laite on suunniteltu mittaamaan kasvustoon sitoutuneen typen määrää ja kasvuston potentiaalia sitoa lisää typpeä. N-sensor on saatavilla myös traktorin katolle asetettavana yksikkönä, jolloin lannoitusmäärän muutokset voidaan tehdä vauhdissa sensorin mittausten perusteella.

Salossa ensimmäistä kertaa järjestetyn täsmäviljely-tapahtuman tavoitteena oli uusien toimintatapojen ja digitaalisuuden edistäminen koko ruokaketjussa. Täsmäviljely tarjoaa ratkaisuja ympäristöä, ruokaturvaa sekä myös maatalouden kannattavuutta koskeviin ongelmiin – välineiden lisäksi tarvitaan ohjelmia, palveluita ja ennen kaikkea osaavia käyttäjiä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää