Maatalous

Ropa Keiler -perunananostokone rantautui Suomeen – Keiler on perunannoston tehokone

Saksalaisen Ropan tunnus on Keiler – tarmokkaasti eteenpäin puskeva villisika. Perunannostokin sujui samassa hengessä: tehokoneesta on kysymys. Tutustuimme koneeseen lokakuisella esittelypellolla.
Jussi Knaapi
Keiler voidaan varustaa todella kantavilla 710/45-R26,5 Trelleborg Twineillä, jotka eivät kuitenkaan rajaa kääntökulmaa. Huomaa 2.napulamaton väljä ja hyvin puhdistuva rakenne. Jarrut (pneumaattiset tai hydrauliset) ovat vakiovaruste.

Moni on pannut alan kenttäpäivillä merkille keltaisen Ropan. Siinä on tutun näköistä saksalaista ulkonäköä, mutta keltaisessa kuosissa. Tarkempi tutustuminen näyttää, että kyse on monin kohdin erilaisesta nostokoneesta. Merkittävimpinä eroina kilpailijoihin nähden on täyshydraulinen voimansiirto ja todella tuhti rengaskoko, sekä erittäin väljä ja avoin rakenne.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää