Maatalous

Lietevaunu rakentaminen haponkestävästä teräksestä – kevyt lietevaunu säästää peltoa

Timo Pirilä on rakentanut ja kehittänyt lukuisia koneita ja laitteita kaupalliseen valmistukseen ja myös oman tilansa käyttöön. Pirilän tilan lietekalusto on suurelta osaltaan omaa valmistetta, koska tavoitteena on levittää liete kevätkylvöjen yhteydessä, mutta peltoa tiivistämättä.
Uolevi Oristo
Timo Pirilän itsevalmistama lietevaunu on tehty todella keveäksi, jotta lietteen levitys voidaan tehdä mahdollisimman aikaisin maata tiivistämättä.

Timo Pirilän on valmistanut useita lietevaunuja omaan käyttöönsä. Tilalla on käytössä omatekoinen, kevyt levitysvaunu ja omaa valmistetta oleva siirtovaunu.

Uusin lietevaunu on tehty aikaisempien vaunujen tapaan haponkestävästä teräksestä ja varustettu akseleiden pakko-ohjauksella.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää