Maatalous
Lantalogistikka

Lantalogistikka-hankkeen tuloksia ja ideoita lannan käsittelyyn

Lantalogistiikka-hanke on toiminut Pohjois-Savossa reilut 3 vuotta, ja sen tavoitteena on ollut karjanlannan käytön tehostaminen. Yksi hankkeen osista oli kilpailu, jossa haettiin uusia ideoita lannan käsittelyyn. Ideakilpailulla ei tavoiteltu mitään uutta patenttia, vaan tärkeintä oli käytännön ideoiden jakaminen. Kolme kärkisijaa ovat esimerkkejä käyttäjälähtöisestä ajattelusta.
Pasi Eskelinen

Lannankäsittely kehittyy koko ajan, sillä kolmen viime vuoden aikana lannasta on tullut lähes yleisesti hyväksytty parsikuivike, ja lietteen vetoletkulevityksestä kohtuullisen yleinen levitysmenetelmä. Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta motivaattorina kehitykselle tulevat säilymään lannan sisältämien ravinteiden arvo sekä polttoaineen hinta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää