Maatalous
Kokeilu Bednar Omega 6000 FL

Bednar Omega 6000 FL -kylvölannoittimessa säiliöt eivät ruostu

Kylvökoneiden kauppa on käynyt viljakaupan tilanteeseen nähden hyvin. Koneiden koko on kasvanut, ja 6-metristen vuosittainen myyntimäärä on nousussa. AgriToukola Machinery Oy esitteli edustamaansa Bednar Omega OO FL -kylvölannoittimen uusinta mallia viime syksyn kylvöillä. Koneen tekniikkaa on päivitetty, suurin päällepäin näkyvä muutos on muovista valmistetut lannoite- ja siemensäiliöt.
Uolevi Oristo
Bednar Omega OO FL -kylvölannoittimien lannoite voidaan sijoittaa peltoon joko erillisten lannoitevantaiden kautta tai samaan vakoon siementen kanssa. Tilattaessa vannasväliksi voi valita 12,5 tai 16,7 cm. Vannaspaino on säädettävissä 130 kiloon asti.

Agri Toukola Machinery Oy on myynyt Bednar-kylvölannoittimia vuodesta 2015 lähtien. Koneita on myyty Suomeen 15 kpl. Suomeen myydyt mallit ovat olleet pääosin 6 metrisiä koneita, jotka kylvävät siemenet ja lannoitteet samojen, 12,5 sentin riviväliin asennettujen vantaiden kautta.

Koneviesti kokeili Bednaria syksyn 2016 kylvöillä. Kokeilun kokemukset on julkaistu lehdessä 2/2017.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää