Maatalous
Kokeilu Amazone UX 4201 Super

Kokeilussa olleen Amazone UX 4201 Super -kasvinsuojeluruiskun työleveys säätyy paikkatiedon perusteella puolen metrin välein

Kasvinsuojeluruiskujen tekniikka on kehittynyt huimaa vauhtia. Paikkatietoja hyödyntämällä ruiskun työleveyttä voidaan säätää puolen metrin välein, ja ruiskutuksen aloittaminen sekä lopettaminen hoitaa suutin kerrallaan. Koneviesti kokeili Amazone 4201 Super -ruiskua 400 hehtaarin ruiskutusalalle. Testikoneen säiliön tilavuus on tyyppinumeron mukaisesti 4200 litraa ja puomisto oli 28 metriä leveä.
Uolevi Oristo
Amazone 4201 Super -ruiskua käytettiin syys- ja kevätviljojen sekä öljynkasvien rikkojen ja tuholaisten torjuntaan. Kokeilukoneen säiliön tilavuus on 4200 litraa ja puomiston leveys 28 metriä.

Kokeilimme Amazone 4201 Super -ruiskua kevään ja alkukesän 2019 aikana, jolloin sitä käytettiin syys- ja kevätviljojen sekä öljynkasvien rikkojen ja tuholaisten torjuntaan. Amazonella levitettiin myös lehtilannoitetta kasvustoon. Hehtaareita kertyi kerta-ajolla laskien kaikkiaan hieman yli 350.

Vetokoneena käytettiin Koneviestin kokeilussa olleita Valtra A114- ja John Deere 6155R -traktoreita sekä tilan Fendt Xylonia.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää