Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tyyppinumero kertoo ominaisuudet

Vanteen tyyppinumeron alku, esim DW18Lx42 ilmoittaa sen tyypin ja koon, joista lisää alempana. Tyyppinumero voi jatkua seuraavasti: 10/281/335/B3 ET 50. Se kertoo, että vanteessa on 10 pultinreikää, keskireiän koko on 281 mm ja pulttikehä 335 mm. B3 on vanteen reiän koon (27 mm) ja molemmin puolisen senkkauksen tunnus. ET 50 kertoo, että vanteen kiinnityslaippa on 50 mm vanteen keskilinjaa ulompana.

• Työkoneiden vanteiden profiilit voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään. Vanteen laipan (kohta, jossa renkaan sisäkehä eli jalkaosa vastaa vanteeseen) nousukulma on joko 5 tai 15 astetta. 5 asteen kulmaa käytetään traktoreissa, perävaunuissa ja monissa kuormauskoneissa, 15 astetta metsä- ja maarakennuskoneissa

• Vanteen 5 asteen nousukulmalla olevien renkaiden vanteiden halkaisijat ovat aina tasatuumiin, esim. 28 tai 38”. Mikäli rengaskoko on esim. 22,5 tai 30.5 tuumaa, niin kulma on 15 astetta.

• Vanteen offset tai ET (Einpresstiefe) ilmoittaa vanteen kiinnityslaipan etäisyyden vanteen keskilinjaan nähden. Mikäli ET on 0, niin kiinnityslaippa on tarkalleen keskilinjalla. Mikäli ET on 30, niin vanteen kiinnityslaippa on 30 mm lähempänä vanteen ulkoreunaa. Mikäli luku on -30, niin kiinnityslaippa on 30 mm lähempänä vanteen sisäreunaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

• Maa- ja metsätalousrenkaiden teknisissä tiedoissa esiintyvät tyyppitunnukset W, DW, DWL ja DWB kertovat vannekehän muodon ja vanteen reunan korkeuden.

- W on perusmalli, jonka sisä- ja ulkoreuna ovat symmetriset.

- DW-kirjaimet kertovat, että vannekehässä on pari lisäpokkausta jotka jäykistävät vannetta. Vanteen keskellä oleva ”kaivo”on myös syvempi, mikä helpottaa asentamista.

- DW-merkinnän perässä oleva L-kertoo, että vanne on tarkoitettu leveydeltään keskikoisille vanteille. Kaikkein leveimmät vanteet on merkitty B-kirjaimella.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

• Renkaan kokonumeron yhteydessä oleva X tarkoittaa vanteen laipan 5 asteen kulmaa.