Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pöttingerin valikoimiin Servo T 6000 On-land -aura – soveltuu maksimissaan 500 hevosvoiman traktoreihin

Pöttingerin puolihinattavalla paluuauralla pääsee kyntämään tasamaallakin, kun Pöttingerin lisää Servo T 6000:n puolihinattavan paluuauran varusteluvaihtoehtoihin On-Land -paketin. Servo T 6000 on tarkoitettu maksimissaan 500 hv:n traktoreihin.
On-Land -kyntöauroilla voihaan kyntää myös telatraktoreilla ja traktori on koko ajan suorassa pellon pinnalla.
On-Land -kyntöauroilla voihaan kyntää myös telatraktoreilla ja traktori on koko ajan suorassa pellon pinnalla. Kuva: Pöttinger
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suurissa traktoreissa on usein leveät renkaat, paripyörät tai telat, jolloin kyntöauran tekemässä vaossa ei ole tarpeeksi tilaa renkaalle. Servo T 6000 On-land -varusteluvaihtoehdolla traktorilla ajetaan vaon ulkopuolella, tasaisella pellolla. Traktorin ulkoleveys voi olla jopa 4 metriä, mikä tarjoaa runsaasti tilaa paripyörille ja teloille.

Olosuhteiden muuttuessa vaihto vakokynnön ja On-Land -kynnön välillä tapahtuu muutamassa vaiheessa. Hydraulisesti kääntyvä On-Land -palkkilenkki työntää Servo T 6000:n runkoa ulospäin siten, että aura seuraa traktoria keskeisesti. Jotta varmistetaan tasainen syvyysohjaus kynnettäessä vaon ulkopuolella, lisävarusteena on saatavilla syvyyspyörä. Syvyyspyörä tukee ensimmäistä ojasta, jolla tavoitellaan tarkkaa työsyvyyttä. Tämä on suunniteltu tilaa säästäväksi kääntösyvyyspyöräksi. Traktoriin ei tarvita lisäliitäntää hydraulista säätömekanismia varten.

Puolihinattava Servo T6000 on muutettavissa myös asentoon, jossa sitä vedetään toinen traktorin pyörä kyntövaossa.
Puolihinattava Servo T6000 on muutettavissa myös asentoon, jossa sitä vedetään toinen traktorin pyörä kyntövaossa. Kuva: Pöttinger

Puolihinattava paluuaura antaa lisää käyttöjoustavuutta. Vaihtaminen vaossa kyntämisestä vaon ulkopuoliseen kyntämiseen kestää vain muutaman yksinkertaisen vaiheen. Jos On-Land -kyntäminen ei ole olosuhteiden vuoksi mahdollista, auran kääntömekanismilla traktorin kulku voidaan säätää myös vakoon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaon ulkopuolella, sängellä ajaminen kynnön aikana varmistaa suoran vetolinjan, mikä on tehokkaampaa voimansiirron kannalta. Kun kynnetään vaon ulkopuolella, traktorista auraan on vähemmän sivuvetoa, mikä vähentää maan tiivistymistä. Satelliittipohjaiset ohjausjärjestelmä lisäävät On-Land-kynnön käyttömukavuutta ja työ on tarkkaa. On-Land -kynnössä traktori on tasaisella maalla, joka on kuljettajalle ergonomisempaa kuin vaossa kyntö.