Uusi leikkaava spiraalikela Terradisc T:hen – leikkaa vanhan kasvuston

Pöttingerin hinattaviin lautasäesmalleihin Terradisc 4001 T, 5001 T ja 6001 T voidaan nyt yhdistää spiraalikela. Spiraalikelalla koneesta tulee tehokkaampi ja joustavampi.
Pöttingerissä etukelan veitset ovat spiraalimuodossa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Terradisc T:n mallit, joiden työleveys on 4–6 metriä, voidaan varustaa etuspiraalikelalla. Spiraalikela on terävä veitsi spiraanina esityökaluna. Spiraalikela helpottaa kylvöpohjan valmistelua, kun kylvetään sänkeen. Terän silppuamisvaikutus vähentää tarvetta muuhun muokkaukseen. Tämä säästää aikaa ja resursseja. Samoin aikaisemman kasvuston rikkominen edistää orgaanisen aineen sitoutumista sekä mikrobien hajottamistyötä. Jos spiraaliveitsirullaa ei tarvita tietyssä työssä, se voidaan nostaa ylös, jotta se ei enää kosketa maata.

Murskaus spiraalikelalla

Veitset ovat rullassa spiraalimaisesti. Tämä varmistaa sujuvan pyörimisen, kun terät ovat jatkuvassa kosketuksessa maahan ja painattavat tasaisesti massaa pellon pintaan. Rullan halkaisija 350 mm, mikä takaa suuren pyörimisnopeuden. Suuri pyörimisnopeus tuottaa tasaisen silppuamislaadun.

Etutyökalun työsyvyys säädetään hydraulisesti. Kuljettajan on mahdollista reagoida nopeasti erilaisiin olosuhteisiin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Etuveitsikelalla saadaan kortinenkin kasvusto pehmitettyä.
Etuveitsikelalla saadaan kortinenkin kasvusto pehmitettyä. Kuva: Pöttinger

Veitsirulla voidaan asentaa jälkikäteen olemassa oleviin Terradisc T -malleihin, joiden työleveys on 4–6 metriä valmistusvuodesta 2018 alkaen. Kaikki tarvittavat kiinnityskohdat ovat jo koneissa olemassa, joten Terradisciin ei tarvitse tehdä muutoksia.