Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

100 kiinnostunutta koneenvuokraajaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jouni Oksanen siirtyi viime vuonna Turun Konekeskuksen palvelukseen kehittämään koneiden vuokrausta. Hänen tehtäväkenttänsä on sen jälkeen laajennut, sillä hänet nimitettiin Turun Konekeskuksen toimitusjohtajaksi 8.1.2019.

Oksanen on tehnyt konekauppaa yli 30 vuoden ajan, josta osan Baltiassa Keskon palveluksessa. Hänellä on pitkä kokemus konevuokrauksesta, sillä se on Baltian maissa suosittua. Nopeasti kasvavien maatilojen ja urakointiyritysten on pystyttävä maksamaan konekustannuksena pääosin kassavirralla eikä pitkäaikaisilla lainoilla tai yrityksen ulkopuolisilla tuloilla.

”Konevuokraus on erittäin yleistä Englannissa, mutta kiinnostus siihen kasvaa kaikkialla – ja myös meikäläisittäin katsoen yllättävissä paikoissa”, kertoo Jouni Oksanen. ”Intialainen Mahindra, joka omistaa lähes puolet Sampo Rosenlewistä, vuokraa maatalouskoneita netissä. Yrityksen vuokrauspalvelulla on omat sivustot ja appi, jonka kautta viljelijä näkee kaluston hinnan ja voi tehdä tilauksen”.

”Turun Konekeskus voisi ensi keväänä vuokrata vaikka 100 traktoria kevättöille, mikäli löytäisimme niille käyttöä vuoden ympäri”, kertoo Jouni Oksanen. Koneen pitäisi olla vuokrattuna vähintään 60 % vuodesta, jotta pääoma- vakuutus- ym. kulut tulisivat katettua. Vuokrakoneiden on oltava myös hyvin huollettuja ja puhtaita, minkä vuoksi lyhyet sopimukset ovat yleensä kalliimpia kuin pitkäaikaisvuokraukset.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Nopeasti kasvavat yritykset ja toisaalta jäähdyttelijät ovat kiinnostuneita vuokrakoneista. Vakuutusyhtiöt ovat myös merkittävä vuokraaja”, toteaa Jouni Oksanen lopuksi.