Nokian Renkaat esitteli SIMA:ssa uusia VF-renkaita – renkaiden isompi kantopinta vähentää tiivistymistä

Nokian Renkaat esitteli ensimmäistä kertaa SIMA-näyttelyssä julkisesti uusia VF-renkaita maatalouteen. Aiemmin kyseiset renkaat ovat olleet esillä uuden Fendt 700-sarjan julkistuksessa ja myös useassa Valtrassa.
Nokian Renkaiden Soil King VF:t olivat uuden 700-sarjan Fendtin alla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Traktori- ja maatalouspuolella renkaiden kulutus on suurta ja markkina on valtava. Uudet raskaammat ja tehokkaammat traktorit tarvitsevat renkaita, joissa on ominaisuuksia tehtäviin töihin. Nopeudet siirroissa ovat myös kasvaneet. Osittain siksi uusia VF-renkaita on kehitetty.

VF-renkailla voidaan ajaa alhaisemmalla paineella kuin tavallisilla renkailla, ilman että renkaan rakenne vaurioituu. Alhainen paine kasvattaa renkaan kantopintaa, jolloin tiivistymisvaurioista ei ole samanlaista riskiä kuin renkailla, joissa joudutaan pitämään kovaa painetta. Rengaspaineita pitää toki myös muuttaa, kun olosuhteet muuttuvat.

Kuvassa traktoriin suunniteltu Nokian Tyres Soil King VF710/70R42. VF-renkaalla voidaan ajaa alhaisemmalla paineella kuin tavallisella renkaalla, ilman että renkaan rakenne vaurioituu. Alhainen paine kasvattaa renkaan kantopintaa, jolloin tiivistymisvaurioista ei ole samanlaista riskiä kuin kovilla renkailla. Pitokuvio on harkkomainen, mutta sivuttaispitoa on kasvatettu palaleikkauksilla keskellä. Kun asiakkaalle luvataan 710 mm leveät renkaat, niin kuvion olkapää ulottuu renkaan ulkoreunaan saakka.
Kuvassa traktoriin suunniteltu Nokian Tyres Soil King VF710/70R42. VF-renkaalla voidaan ajaa alhaisemmalla paineella kuin tavallisella renkaalla, ilman että renkaan rakenne vaurioituu. Alhainen paine kasvattaa renkaan kantopintaa, jolloin tiivistymisvaurioista ei ole samanlaista riskiä kuin kovilla renkailla. Pitokuvio on harkkomainen, mutta sivuttaispitoa on kasvatettu palaleikkauksilla keskellä. Kun asiakkaalle luvataan 710 mm leveät renkaat, niin kuvion olkapää ulottuu renkaan ulkoreunaan saakka.  Kuva: Seppo Pentti

Nokian Renkaat on panostanut viime vuosina uusien traktorirenkaiden suunnitteluun. Muutaman vuoden käytössä on ollut uusi suunnittelu- ja testauskeskus. VF-renkaat ovat osoitus siitä ette Nokialla satsataan suunnitteluun.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Olemme vahva metsäpuolella ja nyt haemme uusilla tuotteilla ja lisääntyneellä kapasiteetilla kasvua myös maatalousrenkaissa”, toteaa Manu Salmi Nokian Raskailta Renkailta. ”Nokialla pultataan nyt uusia kokoonpanokoneita lattiaan kiinni, joilla näitäkin renkaita tehdään”.

Jos traktorissa on VF-renkaat, niin sellaiset voidaan asentaa myös perävaunuun. Kuvassa Float King VF, joka on suunniteltu perävaunukäyttöön. Renkaassa on kulutusmerkit, jotka helpottavat renkaan kulumisen hahmottamista. Harkkojen välissä vahvikkeet sekä Soil King VF:issä, että kuvan Float King VF:issä.
Jos traktorissa on VF-renkaat, niin sellaiset voidaan asentaa myös perävaunuun. Kuvassa Float King VF, joka on suunniteltu perävaunukäyttöön. Renkaassa on kulutusmerkit, jotka helpottavat renkaan kulumisen hahmottamista. Harkkojen välissä vahvikkeet sekä Soil King VF:issä, että kuvan Float King VF:issä.  Kuva: Seppo Pentti
Yksi näyttelyssä ollut Valtra oli myös saanut uudet Soil King VF:ät alle. Kyseistä traktoria käytetään lietteen levitykseen. Etunostolaitteissa on Syren-säiliö.
Yksi näyttelyssä ollut Valtra oli myös saanut uudet Soil King VF:ät alle. Kyseistä traktoria käytetään lietteen levitykseen. Etunostolaitteissa on Syren-säiliö. Kuva: Seppo Pentti