Maarakennus

Komatsu 8-sarjan kaivinkoneet – vähemmän melua ja pienempi polttoaineen kulutus

Komatsun Englannissa Newcastlessa sijaitsevalla tehtaalla esiteltiin hiljattain uuden Dash 8 -sarjan ensimmäiset kaivukonemallit. Edellisen 7-sarjan esittelystä on kulunut nelisen vuotta, joten mallien uudistamistahti on ollut kohtuullisen nopeaa.
Komatsun uuteen Dash 8 -sarjaan esiteltiin kolme mallia painoluokkiin 22-30 tonnia. Tärkeimpiä muutoksia 7-sarjaan nähden ovat uusi tilavampi ja hiljaisempi ohjaamo ja vaaditut päästömääräykset täyttävä moottori.

Osaltaan moottoreiden päästömääräyksien portaittainen kiristyminen on jouduttanut konemallien uudistumista. Nyt alkuvaiheessa Dash 8 -sarjaan kuuluu kolme mallia, työpainoltaan 22 tonninen PC210-8, pari tonnia suurempi PC240-8 ja 30 tonnin PC290-8.

 

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää