Maarakennus
Pikakokeilu

Havel-kantojyrsinkauhalla kannot sileäksi

Havelin uudentyyppisellä kaivinkoneisiin liitettävällä kantojyrsimellä kanto muuttuu hienoksi silpuksi, minkä jälkeen murut voi vielä sekoittaa maahan. Kauhalla tehdyn tasauksen jälkeen paikalle voi vaikka perustaa nurmikon.
3,5 tonnin minikaivinkonekin soveltuu hyvin kantojyrsimen käyttöön. Hydrauliikassa täytyy vain olla riittävästi virtausta. Jyrsimellä on mahdollista poistaa kanto paikasta, missä kaivaminen ei onnistu. Esimerkiksi tässä kuvassa tuijan juuret olisivat vaurioituneet kaivamisella.

Hassinen Veljekset Oy on aiemmin kehittänyt kaivinkoneisiin maanmuokkaimen, jolla onnistuu pehmeiden suomaiden laikutus ja siemenkylvö. Tarvetta vastaavalle laitteelle, joka sopisi kevyemman painoluokan koneisiin, tuntui selvästi olevan, joten kehitystä jatkettiin tähän suuntaan. Urakoitsijoilta saatujen ideoiden pohjalta laitteesta tuli lopulta yhdistetty maanmuokkain ja kantojyrsin.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää