Maarakennus
Lännen 8800K

Lännen 8800K -kaivurikuormain on maakaapeloijille monipuolinen työjuhta - myös moottori on kotimaista tuotantoa

Kaivurikuormaimille on 2020-luvullakin uskollinen käyttäjäkuntansa. Valmistusosaamista löytyy myös kotimaasta. Maanrakennus T. Rajavalle Lännen 8800K:lla on tärkeä rooli kaapeliurakoinnissa.
Arto Turpeinen
Maanrakennus T. Rajava Oy:llä on kaapeliurakoinnissa käytössään kotimaassa valmistettu Lännen 8800K, joka on 12,8 tonnin työpainollaan malliston suurin kone. Kaapeloinnin lisäksi konetta käytetään mm. rakennustyömailla.

Erilaisilla kaivurikuormaimilla ja traktorikaivureilla on kotimaisessa maarakennuksessa lähes legendaarinen asema. Etenkin vanhemman polven urakoitsijoista moni on ottanut ensi askeleensa jalon lajin pariin nimenomaisella konetyypillä. Iäkkäämmät kaivurikuormaimet ovat myös suosittuja harrastekoneita. Suomessa uusien kaivurikuormainten myyntimäärät ovat kuitenkin pudonneet tasaisesti. Yhdistelmäkone korvataan usein erillisellä minikaivukoneella ja pyöräkuormaimella.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää