Maarakennus

Kaivinkoneen peukalo helpottaa esineiden käsittelyä

Jokainen kaivinkonetta käyttänyt on joutunut tilanteeseen, jossa esim. kivi, kanto tai muu esine ei tahdo millään asettua kauhaan liikuteltavaksi, vaan touhu alkaa vaikuttaa hippaleikiltä. Uusvanhalla "peukalolla" esineet saa kuitenkin napattua kyytiin turvallisesti.
Arto Turpeinen
Peukalon avulla esim. kivien ja kantojen käsittely helpottuu huomattavasti.

Amerikkalaista syntyperää olevien kaivukoneiden, kuten Bobcatin ja Caterpillarin, kaivupuomin yläosassa on usein korvalliset, joiden käyttötarkoitusta joutuu Suomen olosuhteissa pohtimaan. Kyseessä on etenkin rapakon takana yleisesti käytettävä ”Thumbin” eli peukalon kiinnike. Peukalo on eräänlainen kauhanpäälle laskeutuva tassu, jonka avulla kauhalla voidaan tarttua erilaisiin esineisiin tai estää materiaalin varisemisen kauhasta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää