Maarakennus

Pudotusjärkäleellä 200 kJ:n iskuenergia - Rikotusta pudotuksen voimalla

Pudotusjärkäletekniikka haastaa iskuvasaratyöskentelyn betonilaattojen ja kivien rikotustöissä. Menetelmän avulla voidaan tuottaa suuri iskuenergia normaalilla kaivinkoneen hydrauliteholla. Etuina ovat erinomainen työteho ja pudotusmenetelmän hiljaisuus.
Ylöjärveläinen MEP Steel valmistaa ja myy pudotusjärkäleperiaatteella toimivaa raskaan sarjan rikotinta nimellä Mep Breaker. Laite soveltuu teräsbetonin, kivilohkareiden, valuraudan ja roudan murtamiseen. Putken sisällä pudotettava järkäle ei ole kiinnitettynä vaijeriin, sen sijaan laitteessa oleva tarttuja noutaa järkäleen alhaalta ja päästää järkäleen putoamaan halutulta korkeudelta. Maksimipudotuskorkeus tässä mallissa on 5 metriä. Mep Breakerissa on oma tuotesuojattu tarttujalaite, jonka mekanismi tekee mahdolliseksi lähes huoltovapaan toiminnan. Mekanismin on kehittänyt kangasalalainen Maarakennusliike M. Huhtakallio Oy.

Järkäleen pudotus materiaalien rikkomiseksi oli hyvin yksinkertaista silloin, kun käytössä olivat mekaaniset vaijerikoneet. Niissä vapaa pudotus oli vakio-ominaisuus. Hydraulisten kaivinkoneiden tultua käyttöön menetelmä alkoi kaikkiaan unohtua ja rikotustöissä siirryttiin käyttämään hydraulisia iskuvasaroita.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi