Maarakennus

JCB:n uutuudet - Sukupolvi X

JCB on viime vuosina uudistanut mallistoaan ahkerasti. Sesongin uutuuksiin kuuluu mm. yli 20 tonnisten kaivukoneiden X-sarja, joka on läpikäynyt erittäin perusteellisen ennakkotestauksen. Pienempään päähän on tarjolla mm. akkukäyttöinen minikone.
Eräs uutuuksista oli 3TS-8T. Liukuohjatun telakuormaimen suurin nostokorkeus on teleskooppipuomin ansiosta 3,8 metriä. Kone kykenee kaivamaan maata metrin maanpinnan alapuolelle. JCB:n mukaan kyseessä on innovatiivisin liukuohjattu sitten konetyypin keksimisen.

Maarakennuskonemarkkinat lähtivät pitkästä aikaa todelliseen lentoon vuonna 2017. Edellisvuoteen verrattuna maailmanlaajuinen myynti kasvoi 21 %, kokonaismäärä oli 897 000 konetta. Alueelliset erot ovat kuitenkin suuret. Esimerkiksi Espanjassa kasvua oli 40 %, kun Skandinaviassa jäätiin 6 % nousuun. Etelä-Euroopassa markkinat jopa pienenivät pari prosenttiyksikköä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää