Maarakennus

Kauhanpyörittäjien valmistus on keskittynyt Pohjois-Ruotsiin - Tehtaita metsän keskellä

Suurin osa ruotsalaisista kauhanpyörittäjävalmistajista sijaitsee suhteellisen pienellä alueella pohjoisessa Ruotsissa. Syitä tähän erikoiseen tilanteeseen voi löytää yritysten historiaan liittyvistä syistä, mutta koko totuus se tuskin on.
Rototiltin Vindelnin tehdas on nykyaikainen konepaja, jossa automaattiset työstökeskukset hoitavat suuren osan työstä ja ihmisiä näkyy harvakseltaan. Tehtaan keskellä on suuri automaattinen varasto, jonne työstetyt komponentit siirtyvät jatkaakseen matkaa seuraavaan työvaiheeseen ja lopulta kokoonpanoon. Varasto muuten on suomalaisen Fastems Oy:n toimittama.

Ympäripyöriviä kauhankallistajia alkoi vuonna 1985 valmistaa kaksi yritystä. Toinen näistä oli Uumajassa Pohjois-Ruotsissa sijainnut Noreco-niminen konepaja. Se risti uutuustuotteen nimellä Rototilt. Toinen oli SMP Parts, jossa oli jo tätä ennen tehty pyörittäjiä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi