Maarakennus

Kauhanpyörittäjien takuut pitenevät ja lisälaitevalikoima kasvaa - Tiukka kilpailu

Kauhanpyörittäjävalmistajien välinen kilpailu markkinaosuuksista on tiukentunut parin viime vuoden aikana. Myyntiorganisaatioita on vahvistettu, takuuaikoja pidennetty ja tuotevalikoimaa kasvatettu. Valmistajien keskinäisestä väännöstä ei ole puuttunut yllättäviäkään vetoja.
Kauhanpyörittäjiä valmistavat yritykset ovat hanakasti pyrkineet tekemään sopimuksia kaivinkonevalmistajien kanssa. Tavoitteena on ollut joko pääsy kaivinkonevalmistajan ensiasennuslisälaitteeksi tai vähintään oman kauhanpyörittäjän ja sen ohjausjärjestelmän asennusta helpottavien valmiiden liitäntöjen tuominen kaivinkoneeseen. Steelwrist solmi kymmenen vuotta sitten ensimmäisen sopimuksen Volvo CE:n kanssa saaden suosituimmuusaseman lisälaitetoimittajana. Sen jälkeen Steelwrist on tehnyt sopimuksen Yanmarin kanssa ja vuonna 2015 Steelwrist ja JCB sopivat ensiasennusvarusteyhteistyöstä. Myös muut kauhanpyörittäjävalmistajat ovat tehneet sopimuksia konevalmistajien kanssa. Rototilt ja Caterpillar ilmoittivat yhteistyöstä 2016 Bauma-messujen aikaan.

Kauhanpyörittäjä – tai rototiltti, jos niin halutaan – on olennainen osa nykyajan kaivinkonetta. Pyörittäjästä on kehittynyt välttämättömyyshyödyke, jota ilman monia töitä ei enää osaa edes kuvitella tehtävän.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää