Maarakennus

Lännen Tractors jatkaa suomalaisen konevalmistuksen perinnettä – ensimmäiset mallit valmistettiin sokeritehtaan konepajassa

Aluksi oli ulkomainen lisenssituote Hydro-Master, jonka pohjalta alettiin vähitellen luoda täysin suomalaiseen suunnitteluun pohjautuvaa työkonemallistoa.
Valtra UM 475 oli malliston järein vastapainokaivuri 1970-luvulla. Peruskoneena on Valmet 1112 -teollisuustraktori. Koneessa oli Lännen kehittämä runkorakenne, johon kaivulaite, vastapainot, öljysäiliö ja pohjapanssari kiinnitettiin. Valmetin suuret myyntimäärät ja kattava myynti- ja huoltoverkosta takasivat Valtra-merkin alla myydyille Lännen tehtaiden tuotteille hyvän menekin.

Helsinkiläinen konepaja Työstö-Valu Oy hankki 1957 amerikkalaisen Hydro-Master-kaivulaitteen lisenssin. Konepajan omisti autojen maahantuonnista tunnettu Korpivaara Oy.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää