Maarakennus

Leica kauhanpyörittäjän ohjaus - Automaattinen kallistus

Leican iXE2- ja iXE3- koneohjausjärjestelmiin on saanut toukokuusta lähtien CoPilot-lisäominaisuuden, joka tarkoittaa kauhapyörittäjän automaattista ohjausta 3D-suunnitelman mukaan.
Johannes Mainio työskentelee Keravalla yhdyskuntatekniikan uudistusprojektissa. Kaivannot ovat sekä syviä että kapeita, mistä syystä kunnollista näkymää pohjalle on vaikea saada. Tässä tilanteesta koneohjausjärjestelmän automaattinen kallistus on hyödyllinen.

Maanrakennusliike P. Salonen hankki uuteen Volvon pyöräalustaiseen kaivinkoneeseensa kauhanpyörittäjän automaattisen ohjauksen, jonka nykyään saa lisävarusteena Leican iCON iXE3 -koneenohjausjärjestelmään. Kauhanpyörittäjänä koneessa on Engcon varustettuna ePS:llä eli kallistuksen ja pyörityksen asentoantureilla. ePS:n on saanut Engconin pyörittäjiin vuodesta 2015 lähtien ja se on mahdollistanut pyörityksen käytön 3D-mallien mukaan kaivettaessa. Nyt kuljettajan työtä on helpotettu sikäli, että kauhan oikeasta kallistuskulmasta ei tarvitse enää huolehtia.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit