Maarakennus

Puskukoneet puskevat taas markkinoille entistä monipuolisemmalla tekniikalla – 3D-tekniikka ja sähkö ovat tulossa myös raskaampiin koneisiin

Uusi tekniikka tekee puskutraktorista entistä monipuolisemman työkoneen.
Arto Turpeinen
Puskutraktoi on yhä paras valinta koneeksi silloin, kun maamassojen siirtelyyn ja tasaukseen tarvitaan.

Telaketjujen päällä isoa puskulevyä työntäneet ja valtavia metsäoja-auroja vetäneet ”katepillarit” olivat menneinä vuosikymmeninä melko yleinen näky maassamme. Muiden maansiirtokoneiden kehityksen myötä puskukoneet hieman menettivät suosiotaan. Nyt kuitenkin näyttää, että uudella tekniikalla terästettyjen puskukoneiden markkina on kasvamaan päin. Isojen koneiden menekkiä selittää maamme varsin vilkas kaivostoiminta. Maamme puskukonetarjonta on melko suppea, sillä maahantuojia on neljälle merkille. Soittokierros maahantuojien edustajille valoi kuitenkin rehtiä uskoa puskukoneiden pysymiselle ja hieman myös uudelle tulemiselle Suomen maaperän muovaamisessa.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää