Maarakennus
Pikakokeilu

Volvo EW180E -kaivinkoneessa piristäviä uudistuksia – koneen liikkeet ovat entistä helpommin hallittavissa

Koneviestin viimevuotiseen pyörä-alustaisten kaivukoneiden vertailuun osallistui kuusi noin 18,5–19-tonnista konetta. Tiukan testirupeaman jälkeen voittajaksi selviytyi Volvo EW180D. Koneesta on nyt julkaistu tuoreimman päästötason mukainen E-sarjan versio.
D-sarjan koneissa varovainen ajo oli hieman hankalaa, mutta komponenttiuudistusten myötä uutudessa meno oli helpommin hallittavissa.

Volvon kaivukoneet ovat ehtineet jo E-sarjaan. Uudistustahti on ollut tiukka, sillä päästömääräykset ovat kiristyneet askelittain. Neljäs päästötaso vaikuttaisi ainakin toistaiseksi tuovan hengähdystaukoa valmistajille, sillä seuraavaa askelta ollaan kaavailtu vuosikymmenen vaihteeseen, ja useimmilla valmistajilla teknologia on jo valmiina.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää