Maarakennus
Vertailu Kaivinkonevertailu 2020

Kuusitonniset kaivinkoneet Koneviestin vertailussa - mikä seitsemästä kaivukonemerkistä kauhoi itsensä voittajaksi?

Koneviestin edellinen kahdeksan tonnin kaivukonevertailu vuodelta 2018 saavutti jopa Euroopan-laajuista huomiota. Tällä kertaa otimme testattavaksi hieman pienemmän kokoluokan, joka kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Kaivinkonevertailuun osallistui Cat 306 CR, ECM 60ZT, JCB 65R-, Kubota KX060-5, Takeuchi TB370, Volvo EC60E sekä Wacker Neuson ET65.
Timo Rintakoski
Kaivinkoneivertailun seitsikko valmiina testiin! Kaivukonetestissä mukana olivat: Cat 306 CR, ECM 60ZT, JCB 65R-, Kubota KX060-5, Takeuchi TB370, Volvo EC60E sekä Wacker Neuson ET65.

Tämänkertaisen kaivukonevertailun kokoluokaksi valittiin 6–7 tonnin tela-alustaiset kaivukoneet. Kyseessä on varsin uusi kokoluokka. Vielä muutamia vuosia sitten urakoitsijoiden suosiossa olivat noin viiden tonnin koneet, mutta nykyään vaaditaan hieman enemmän suorituskykyä ja kaivuvakautta, minkä myötä 6–7 koneet ovat kasvattaneet myyntiään. Myös tarjonta on laajentunut useilla merkeillä. Asiaan vaikuttanee esim. kiivas maakaapelointi ja yhteiskunnan kaupungistuminen.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää