Maarakennus
Bobcat

Bobcatin 1970-luvulla tekemän tuotekehitystyön tuloksena syntyi nykymallinen liukuohjattu kuormaaja – mikä teki Bobcatista alansa pioneerin?

Liukuohjattu kuormaaja sai nykyisen muotonsa suurelta osin Bobcatin 1970-luvulla tekemän tuotekehitystyön tuloksena.
Vaömistaja
Vuonna 1976 myyntiin tullut 520 oli ensimmäinen uuden sukupolven edustaja. Siinä oli hydrostaattinen voimansiirto ja rakenteessa oli paljon sellaisia yksityiskohtia, jotka jatkossa olivat leimallisia sekä Bobcatille että monille muille vastaaville koneille.

Liukuohjatun kuormaajan katsotaan syntyneen 1950-luvun lopulla, kun pientä metallipajaa pyörittäneet veljekset Cy ja Louis Keller saivat paikalliselta kalkkunafarmarilta pyynnön rakentaa pienikokoinen kone, jolla pystyisi siivoamaan kasvatusrakennusten sisätiloja. Farmari selitti veljeksille, että hän tarvitsisi eräänlaisen koneellisen talikon ja sen pitäisi olla selvästi tehokkaampi kuin joukko ihmistyöntekijöitä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää