Maarakennus
Tärylätkä

Maan tiivistäminen on tärkeä osa rakentamista - esittelyssä erilaiset tärylevyt eli tärylätkät

Maan tiivistäminen on oleellinen osa kaikkea rakentamista. Tiivistämättä jätettyjen täyttöjen aiheuttamat painumat ovat hankalia ja kalliita korjattavia. Kokosimme yhteen yleisimpien tiivistyslaitteiden ominaisuuksia.
Arto Turpeinen
Maantiivistyksen peruslaite on perinteinen tärylevy, jota kutsutaan tärylätkäksi. Niitä suositellaan käytettäväksi alle 100 neliöisillä alueilla.

Maantiivistyskaluston voi jakaa toimintatapansa perustella karkeasti kolmeen eri ryhmään. Iskutiivistys perustuu kovaan alaspäin suuntautuvaan voimaan, minkä ansiosta saavutetaan hyvä tiivistysteho. Tärinään toimintansa perustavissa laitteissa yhdistyy täryn massa alaspäin kohdistuvaan liike-energiaan. Staattisessa tiivistyksessä lopputulokseen vaikuttaa ainoastaan laitteen paino, tämä onkin nykyään melko harvinainen menetelmä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää