Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kaivoskonevalmistaja Normet ostaa Marakon Oy:n

Iisalmelainen kaivoskonevalmistaja laajentaa toimintaansa ostamalla Marakon Oy:n Yrityskaupat totetutuvat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.
Marakon-konsernin henkilöstö siirtyy Normetille.
Marakon-konsernin henkilöstö siirtyy Normetille. Kuva: Mika Korhonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Normet on sopinut ostavansa rikotuspuomeja valmistavan ja toimittavan Rambooms Oy:n sekä hydraulivasaroita ja hydraulisia lisälaitteita maanrakennus-, murskain- ja kaivosteollisuudelle toimittavan Marakon Oy:n.

Ramboomsin ja Marakonin liiketoiminnot muodostavat Marakon-konsernin, jolla on tuotantolaitos Lahdessa. Konsernilla on laaja asiakaskunta, ja sen tuotteita löytyy useimmilta kaivosmarkkinoilta ja maanrakennusteollisuudesta. Marakon-konsernin palveluksessa on 35 henkilöä, ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 26 miljoonaa euroa.

”Rambooms ja Marakon tunnetaan korkealaatuisista tuotteista. Yritysoston myötä Normet vahvistaa asemaansa rusnaus- ja murskaustuotteissa sekä tukee kaivosalan ja rakennusteollisuuden automaation ja sähköistymisen edistämistä. Toivotamme Marakon-konsernin henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Normetille ja tuemme heidän kasvuaan ja kehitystään”, sanoo Normetin toimitusjohtaja Ed Santamaria. ”

”Viimeisten 40 vuoden aikana Marakon ja Rambooms ovat kasvaneet yhdessä liikekumppaneidemme ja henkilöstömme kanssa. Luotamme, että tämä yritysosto mahdollistaa näiden yhteisten menestystarinoiden jatkumisen. Koska tämä virstanpylväs on askel kohti uusia mahdollisuuksia edistyä ja menestyä, olemme innoissamme voidessamme seurata molempien yhtiöiden saavutuksia tulevaisuudessa”, kommentoi MRB-Holding Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Veijalainen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä edellyttäen, että tavanomaiset kaupan toteutumisen edellytykset täyttyvät. Osapuolet ovat sopineet, että kauppaan liittyviä taloudellisia yksityiskohtia ei julkisteta.