TMK-energiapuukourat uudistuvat

TMK Energiakoura pyrkii kansainvälisille markkinoille uudella mallilla ja nimellä. Jatkossa yhtiön nimi on TMK Machinery.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

TMK Energiakoura muuttaa nimensä TMK Machineryksi. Myynnistä 80 % menee vientimarkkinoille, joita myös nimenmuutos palvelee. Lisäksi mallisarjat nimetään selkeämmin alustakoneen mukaan. F-sarja tarkoittaa kiinteää sovitusta peruskoneeseen, H-sarja on roikkuva sovitus esim. puutavarakuormaimiin ja R-sarjassa on pyörivä liitäntä.

Uutuusmalli on nimeltään TMK250. Koura on varustettu roikkuvalla linkulla, ja se soveltuu isompiin metsäkuormaimiin tai ajokoneisiin normaalin puukouran tilalle. Kokonaispaino on noin 300 kg, ja suurin katkaisukapasiteetti 250 mm. Kourassa käytetään TMK 300:sta tuttuja sylinterivaihtoehtoja. Valmistaja suosittelee turbosylinteriä, jonka kerrotaan tuottavan riittävästi nopeutta pienille rangoille ja suuremman katkaisutehon suuremmille puille. Lisävarusteena on saatavana myös joukkokeräin ja karsin. Keräimellä, karsimella sekä linkulla varusteltu malli on kokonaispainoltaan noin 420 kg.

Toiminnot saa käyttöön läpiviennin kautta yhtä kaksitoimista hydrauliikkaa hyödyntäen. Tässä ratkaisussa hyödynnetään radio-ohjauspakettia sekä yhtä vaihtoventtiiliä, jolla kouran kiinni/auki-liike käännetään leikattua puuta käsitellessä kaatolinkun ylös/alas-liikkeeksi, joka on ohjattavissa haluttuun asentoon.

TMK 250 saapuu markkinoille tulevan vuoden alussa. Suosiota saavuttaneen kaivinkoneiden multikouran lisäksi tuotevalikoimaa on tarkoitus on laajentaa myös uusiin tuotteisiin.