Maarakennus
Avesco

Avesco huolehtii nyt Caterpillarin maahantuonnista

Caterpillarin tavoitteena on kasvattaa markkinaosuuttaan Euroopassa. Keinona on urheilusta tuttu tiivistäminen, mikä konekaupassa merkitsee myynnin keskittämistä muutamalle yhtiölle. Siksi Suomen Caterpillar-myynti siirtyi tämän vuoden alusta lähtien sveitsiläiselle Avesco Ag:lle
Arto Turpeinen

Caterpillar on tiivistänyt eurooppalaista jälleenmyyntiverkostoaan viimeisen viiden vuoden aikana Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa sekä Baltiassa. Wihurin Tekninen Kauppa ehti edustaa Caterpillaria Suomessa 72 vuotta, kunnes maahantuonti siirtyi vuoden alussa sveitsiläiselle Avesco AG:lle. Wihurilla ei ole kuitenkaan jääty makaamaan tuleen, sillä yritys on aloittanut John Deeren myynnin Suomessa ja Virossa.

Avesco Ag vastaa Caterpillar- maahantuonnista, myynnistä ja jälleenmarkkinoinnista myös kotimaassaan Sveitsissä, Itävallassa ja Baltiassa. Norjan ja Hollannin myynnistä huolehtii Pon Equipment. Saksalainen Zeppelin on puolestaan puikoissa kotimaansa lisäksi myös Tanskassa ja Ruotsissa.

Myynti siirtyi perheyhtiöltä toiselle

Avesco on sveitsiläinen vuonna 1869 toimintansa aloittanut perheyritys, tällä hetkellä johdossa on kuudes sukupolvi.

"Avesco pysyy tämän maantieteellisen laajentumisen jälkeenkin perheyrityksenä, joka on vahvasti sitoutunut Caterpillarin asiakaspalvelun ja jälleenmarkkinoinnin kehittämiseen Suomessa. Historiamme vahvistaa, että pystymme ja osaamme toimia pitkäjänteisesti. Olemme toimineet yhteistyössä Caterpillarin kanssa jo yli 88 vuoden ajan", korostaa Avesco Groupin omistaja Daniela Aeschlimann-Schneider.

Sveitsissä Avesco tekee teknistä kauppaa arvostetuilla tuotemerkeillä ja on johtavassa roolissa maanrakennusalan koneiden myynnissä ja jälkimarkkinoinnissa. Vuokraus on nopeasti kasvava toimiala, jossa Avesco on myös aktiivinen.

Lisäksi Avesco on erittäin vahva tekijä voimalaitosmarkkinoilla.

Panostusta jälkimarkkinointiin

"Olemme ylpeitä saatuamme ottaa vastuulle ensin Baltian maiden ja nyt Suomen Caterpillar-edustukset. Näin voimme olla aktiivinen toimija ja osa jälleenmyynnin uudelleen organisointia, joka mahdollistaa Caterpillarin aseman vahvistamisen tiukasti kilpailuilla maarakennuskonemarkkinoilla”, sanoo Avescon toimitusjohtja Stefan Sutter.

"Avescon tavoitteena on nostaa Caterpillarin markkinaosuutta Suomessa. Tällä hetkellä meillä on kahdeksan myyntipistettä, joissa työtekijöitä on 240. Myyntitavoite on samaa luokkaa viime vuoden kanssa, eli noin 130 miljoonaa euroa. Tulemme panostamaan erityisesti huoltoon ja jälkimarkkinointiin", korosti Sutter.

Avesco Oy:n toimitusjohtajana aloitti 1.2.2020 sähkötekniikan DI ja KTM Teemu Raitis, jolla on laaja kokemus liikkuvien työkoneiden liiketoiminnasta. "Wihurin Tekninen Kauppa on edustanut pitkään ja menestyksekkäästi Caterpillaria Suomessa. Sillä on laaja asiakaskunta ja kyvykäs organisaatio. Odotan innolla työskentelyä Avesco tiimin kanssa, tavoitteinamme menestyä liiketoiminnassa sekä tehdä Avesco Oy:stä hyvä paikka työskennellä”, Raitis kertoo.

”Olen vakuuttunut, että vain Caterpillariin keskittyneellä Avesco Oy:llä on erinomaiset mahdollisuudet tehdä CAT-brändistä entistäkin vahvempi Suomessa”.

Toiminnot tutuissa paikoissa

Ennakkotietojen mukaan kenttätoimintaan ei ole tulossa muutoksia. Kaikki 240 työntekijää siirtyivät Avescon palvelukseen. Myös huoltotoiminnot säilyvät ennallaan. Jatkossa Avesco pyrkii kuitenkin vahvistamaan huolto-organisaatiotaan. Seitsemän myyntipistettä säilyvät entisissä Wihuri Oy:n kiinteistöissä, mutta tilat jaetaan John Deere myynnin ja jälkimarkkinoinnin kanssa. John Deeren edustus siirtyy toukokuun alussa Hankkijalta Wihurille.

Avesco:lla on runsaasti kokemusta vastaavanlaisista järjestelyistä, joissa käynnissä oleva liiketoiminta siirretään "lennossa" edelliseltä omistajalta Avescolle, kertoo Avescon pääjohtaja Stefan Sutter. "Katsomme ja analysoimme tilannetta rauhassa, minkä jälkeen teemme mahdollisesti tarvittavat muutokset toimipaikkaverkostoon ja organisaatioomme".L

Lue myös juttu Caterpillarin pyöräkuormainuutudesta Cat 908M -pyöräkuormaaja tarjoaa säädettävyyttä moniin eri työkohteisiin KV 2/2020!

Lue lisää