Lukijan idea

Etukuormaajasta entistä monipuolisempi työkalu

Voit lukea artikkelin alkuperäisenä näköisversiona pdf-muodossa.
AVAA ARTIKKELIN PDF
Rehukahmarin koura tuo uusia käyttömahdollisuuksia etukuormaajalle. Kuusipiikkinen kahmari on omimmillaan risujen kasauksessa. Kouran yläpuolella pystyssä oleva hydraulisylinteri käyttää kouraa, joka on aikaisemmin palvellut säilörehun irroituksessa.

Matti Turtiainen

Etukuormaaja on varsinainen monitoimikone – etenkin jos sen varustelee Esa Tuunasen tyyliin. Rehuhamsterin koura tuo työskentelyyn kirjaimellisesti uusia ulottuvuuksia.

Punkaharjulainen Esa Tuunanen on fiksaillut vanhan Natikkansa etukuormaajasta monikäyttöisen työkalun. Romulta löytynyt vanhan rehuhamsterin koura on löytänyt paikkansa etukuormaajasta. Tuunanen asensi kuormaajan aisojen päälle 50 x 100 -millisen putkipalkin, jonka päähän nakattiin hydraulisylinterin käyttämä rehukoura. Komeus viimeisteltiin pitkillä hydrauliletkuilla, jotka vietiin traktorin taakse hydraulilohkolle.

Työskentely etukuormaajassa olevalla monitoimikouralla on todella nopeaa. Parhaimmillaan innovaatio on pellonpientareen risukasojen siirtelyssä ja juhannuskokkotarpeiden kasauksessa. Kouralla onnistuu myös karsitun puun siirtely, kuten oheisista kuvista näkyy. Myös karsimattomat pöllit voidaan nostella kasoille.

Esa Tuunanen on lisäksi rakennellut kouraan sorakahmarin vanhasta painesäiliöstä. Kahmarilla onnistuu soran siirtely kätevästi ahtaisiinkin paikkoihin. n

Voit lukea artikkelin alkuperäisenä näköisversiona pdf-muodossa.
AVAA ARTIKKELIN PDF
Lue lisää