John Deere 6155R

Lisäartikkeli: Kirjaimet kertovat John Deeren moottorin varustuksesta

John Deere on paitsi suuri maatalouskonevalmistaja, myös merkittävä moottorivalmistaja. Yleisimmät John Deeren traktorimoottorit ovat iskutilavuudeltaan 2,9–9 litraa. Moottorin iskutilavuuden jälkeen ilmoitettava kolmikirjaiminen tunnus kertoo olennaisimmat asiat moottorin varustuksesta.
Tapio Vesterinen
Nykytraktorissa itse moottorin näkeminen on useimmiten vaikeaa, sillä päästöjen puhdistuslaitteet ja muut moottorin apulaitteet täyttävät moottorin yläpuolisen konetilan tehokkaasti. 6155R:ssä turbo on muuttuvageometrinen ja sitä ohjataan sähköisesti CAN-väylän kautta.

Testissä olleessa John Deere 6155R -traktorissa oli Deeren 6068 PVS -moottori. Neljästä numerosta ensimmäinen ilmaisee moottorin sylinteriluvun, joka on tässä tapauksessa 6. Seuraavat kolme numeroa paljastavat iskutilavuuden, joka tässä tapauksessa on siis 068 eli 6,8 litraa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta? Kaikkien 29.8.2019 mennessä käyttäjätunnuksensa aktivoineiden kesken arvotaan sähköpyörä (arvo noin 2 500 €). Lisätietoja: www.viestilehdet.fi/arvonta
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi