Lisäartikkeli ja -kuvat: Lisää multavuutta maahan

Pellon multavuutta voidaan sekä kartuttaa, että syödä. Ja molemmissa tapauksissa saatetaan tavoitella ja saadakin hyvä sato!
Jussi Knaapi
Täysi hieno kasvusto on tavoitteena hyvä. Vielä parempi tilanne olisi, jos huippusadon lisäksi voisimme jatkaa kasvukautta erilaisin peikko ja kerääjäkasvein – jatkossa myös erilaiset puitavat seokset voivat tulla kysymykseen.

Avaintekijänä on saada maahan luoduksi, sekä ylläpidetyksi hyvä muruinen rakenne. Elävän juuriston rooli on tässä ratkaisevin. Myyntikasvin sadonkorjuun jälkeen pitäisi maassa edelleen kasvaa joko syysvilja tai peittokasvien seos, sillä ne ylläpitävät maan mikrobiaktiivisuutta, joka puolestaan varmistaa mururakennetta koossapitävien prosessien toimivuuden pitkälle syksyyn. Tällä on merkitystä myös syksyisen karjanlannan levityksen kannalta, sillä peittokasvin juuristokerros kantaa liikennettä parhaiten.

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk
Aiheeseen liittyvät artikkelit