Tume Draco 4000

Lisäkuvia Tume Draco 4000 -kylvölannoittimesta ja sen ominaisuuksista

Uolevi Oristo
Dracolla voidaan kylvää jopa suoraan sänkeen, koska koneen omapaino on säiliöt täynnä yli 6 tonnia, mikä riittää painamaan vantaat kovaankin maahan. Pelto oli todella märkää, minkä vuoksi rivikohtaisen jyräpyörän kaavin tukkeutui herkästi

Tume on toteuttanut leveät kylvökoneet eri tekniikalla kuin kilpailijansa. Tumen 4- ja 6-metriset kylvölannoittimet ovat mekaanisia ”laatikkokoneita”, joissa siemenet ja lannoitteet valuvat putkea pitkin vantaille, eikä paineilmaa tms. tarvita.

Tume Draco malliston työleveydet ovat 3 ja 4 metriä. Kummassakin kylvölannoittimessa on sama siemensäiliö, mutta 4 metrin koneessa on 6 syöttölaitetta enemmän. Koneen kummallakin sivulla on kolmen siemenvantaan yksikkö, joka taitetaan siirtoajon ajaksi koneen eteen. Neljä metriä leveässä Dracossa on kaksiosainen lautasmuokkainyksikkö, jonka sivulohkot taittuvat kuljetuksen ajaksi ylös. Siirtyminen kuljetusasennosta työasentoon sujuu erittäin kätevästi noin minuutissa, samoin siirtyminen kylvöstä siirtoajoon.

Katso lisäkuvat laitteesta sekä video siitä, miten Tume Dracon taittuu kuljetusasentoon. Lue myös Tume Dracon kokeilujuttu Neljä metriä leveä Tume Draco 4000 -kylvölannoitin taittuu alle minuutissa 3 metrin kuljetusleveyteen KV 17/2019!

Lue lisää