Kotieläintuotanto
Vertailu Nivalan seosrehutyönäytös

Nivalan seosrehutyönäytöksen tulokset – päivän aikana saatiin paljon oppia apevaunuista

Seosrehu- eli apevaunu on yksi karjatilan tärkeimmistä työkoneista. Se ei itsessään ole poikkeuksellisen kallis investointi, mutta sen tehtävä on käsitellä karjatilan kallein ja tuottavuuden kannalta merkittävin tuotantopanos, eli rehu. Seosrehuvaunujen valikoimaa niin merkkien, mallien kuin varusteidenkin osalta on huimasti, joten investointia tehdessä tulisi tietää, mitä vaunulta tarvitsee.
Tauno Paakkari
Nivalan järjestettiin seosrehupäivä ja työnäytös 31.10.2019. Työnäytöksessä 31.10. testattiin mm. koneiden työjälkeä ja mitattiin tehontarvetta.

Nivalan kaupungin AgroTeknoa Jokilaaksoihin -hanke ja Koneviesti järjestivät lokakuussa työnäytöksen, joka poikkesi normaalista. Tuomaristona oli tällä kertaa muitakin, kuin paikalla ollut yleisö. ProAgria tutki seosrehuvaunujen työnjäljen, ja Koneviesti vastasi tehonmittauksista. Tässä jutussa tullaan käymään läpi apevaunuista kerättyä tietoa, kun taas tapahtuman kulusta raportoitiin Koneviestin numerossa 17/2019.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää