Kotieläintuotanto

Koko kasvaa - Strautmann- ja Kverneland-noukinvaunut

Uusien noukinvaunujen keskikoko kasvaa jatkuvasti, tällä hetkellä myydään eniten vesitilavuudeltaan noin 40 kuution vaunuja. Strautmannin Tera-Vitesse -mallisarjan suurimman vaunun lavan vesitilavuus on 50 kuutiota. Vaunu oli Suomessa ensimmäistä kertaa esillä KoneAgriassa. Kvernelandin vaunumallisto uudistui yrityskaupan myötä. Uutta mallistoa edustavaan 11065 C -vaunuun pääsimme tutustumaan viime kesänä, nämä kuvat ovat Agritekin ja LH-osan yhteisestä työnäytöksestä Maaningalta.

Strautmann Tera-Vitesse on parisenkymmentä senttiä leveämpi kuin valmistajan Giga-Vitesse -sarjan vaunut. Samalla noukkimen leveys on kasvanut 2,12 metriin. Noukin on varustettu Strautmannin patentoimalla CFS-järjestelmällä (KV 14/2010), joka levittää karhoa vaunun laitoja kohti ja vauhdittaa samalla sen siirtymistä lavalle.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää