Kotieläintuotanto

Broilerikasvattamon hehkulamppujen uusiminen edessä – ledeillä päivänvaloa sisätiloihin

LED-valaistustekniikan läpimurtoa on odotettu viime vuosina kuin kuuta nousevaa, mutta toistaiseksi ledien käyttö on ollut vähäistä. Nyt hinnat ja tekniikka ovat kehittyneet kuitenkin suotuisasti ja valaistusta isoihin halleihin suunniteltaessa ledeihin kannattaakin suhtautua jo vakavasti otettavana vaihtoehtona.
Led-valaisimet korvasivat hehkulamput broilerikasvattamossa. Sähköä säästyy ja ero valaistustehossa on selvästi nähtävissä.

Led-tekniikan läpimurtoa valaistuksessa on odotettu jo kauan. Käyttökelpoinen tekniikka on jo olemassa, mutta hinta on toistaiseksi ollut ledien yleistymistä jarruttava tekijä. Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa, sillä pikku hiljaa edennyt ledien yleistyminen luo positiivista kierrettä, mikä johtanee myös hintojen kohtuullistumiseen. Oma merkityksensä on tietenkin yleisesti tiedossa olevalla hehkulamput kieltävällä EU.n direktiivillä, joka poistaa vanhoja hehkulamppuja pikku hiljaa kaupan hyllyiltä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää