Kotieläintuotanto
GEA DairyRobot R9500

Kokemuksia GEA DairyRobot R9500 -lypsyrobotista puolen vuoden kokemuksen perusteella

Koneviestin numerossa 1/2019 pääsimme kurkistamaan, millaista uuden lypsyrobotin käyttöönotto on. Nyt kyseinen robotti on ollut vastuussa tilan lypsyistä viiden kuukauden ajan. Robotin keräämän datan avulla nähdään nyt, miten eläimet ja tilalliset ovat sopeutuneet uudenlaiseen arkeen.
Tuomas Anttila
GEA DairyRobot R9500 -lypsyrobotti on nyt ollut toiminnassa vajaan puolen vuoden ajan Anttiloiden tilalla.

Lypsymenetelmän vaihto asema- tai parsilypsystä automaattilypsyyn on tilan arkeen valtava muutos, joka täytyy tehdä kertarykäisyllä. Työtä kertyy vaihdon myötä runsaasti, ja tuotantokin hetkellisesti kärsii. Näiden tekijöiden vaikutus tilan toimintaan olisi tärkeää huomioida investointia suunniteltaessa. Mielenkiintoista vaihdoksessa on myös se, miten nopeasti arki palaa takaisin normaaliin, ja saavutetaanko muutoksella parempi lopputulos.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää