Kotieläintuotanto
Lypsyrobotti

Onko lypsyrobotin käyttöönotto kaaosta vai kevyttä puuhaa?

Lypsyrobotin käyttöönotto on laitteen hankintapäätöksen jälkeen suurimpien kysymysmerkkien ja stressin aiheuttajien joukossa. Tippuuko maitomäärä olemattomiin? Täytyykö navetassa viettää useita viikkoja yhtä soittoa? Vai ovatko lopulta kaikki kauhutarinat todellakin vain tarinoita, joita on paisuteltu mahdottomiin mittoihin? Koneviesti otti asiasta selvää, ja tutustui GEA Monobox -lypsyrobotin käyttöönottoon.
Tuomas Anttila
GEA Monoboxissa ei ole lehmälle liikevaraa pituussuunnassa. Tämän, ja 3D-kameraan perustuvan konenäön ansiosta robotille ei tarvitse kertoa utareiden koordinaatteja kuten muiden valmistajien roboteilla, vaan se löytää vetimet täysin automaattisesti.

Lypsyrobotin käyttöönotosta haastavaa, ja teknologisesta näkökulmasta mielenkiintoista, tekee eläimen ja koneen toimiminen toistensa kanssa. Pitkälle kehitetyt koneet toimivat yleensä 99 % varmuudella tietyllä tavalla. Sen sijaan eläin on arvaamaton, ja kun niitä on navetassa kymmeniä tai satoja, kasvaa muuttujien lukumäärä lähes mahdottomuuksiin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää