Kotieläintuotanto

Pellon-mattoruokintajärjestelmä - Tehoruokintaa matoilla

Ison karjan ruokinta asettaa käytettävälle tekniikalle omat vaatimuksensa. Tehoa tarvitaan, mutta sitä voi hakea monella tavalla. Euro Bull Oy halusi automatisoidun järjestelmän ja valitsi sonnikasvattamoonsa apesekoittimeen ja mattoruokkijaan perustuvan laitteiston.
Mattoruokkijan käyttöpään kulmavaihde on järeää tekoa. Yhdeltä matolta aurataan rehua molemmille puolille ruokintapöytää.

Kristiinankaupungissa Härkmeren kylässä sonneja kasvattava Euro Bull Oy on nykyaikainen lihantuotantoyksikkö. Kahden nuoren yrittäjän, Samuel Ingvesin ja Marcus Teirin, perustama ja omistama yhtiö on hyvässä kasvuvaiheessa, kun puolentoista vuoden ikäisestä kasvattamosta virtaa säännöllisesti teuraskypsiä sonneja markkinoille. Euro Bull Oy:n navetassa kasvaa 800 maito- ja maito-liharotuista lihanautaa yhdessä kasvattamossa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää