Kotieläintuotanto

Hellävaraisesti mutta tehokkaasti - Schouten Spider -vetoletkulevitin ja Perwolf-pumppauskontti

Koneurakointi Karvola Ay hankki viime vuonna Suomen ensimmäisen hollantilaisen Schouten Spider -vetoletkulevittimen. Riittävän edistynyttä pumppauskalustoa ei maailmalta löytynyt, joten sellainen päätettiin kehittää yhdessä itävaltaisen Perwolfin kanssa. Huipputekniikkaa pullollaan olevaa kalustoa esiteltiin syksyllä Nivalan lannankäsittelynäytöksessä.
Levitystraktorin keulalle mahtuu 1,5 kilometriä letkua Schoutenin telineeseen. Alemmassa kelassa on kilometri 6 tuuman runkolinjaa, ja ylemmässä, hydraulisesti laskettavassa kelassa puoli kilometriä 4,5 tuuman vedettävää letkua. Karvolat käyttävät normaalia suurempia letkuja, jolloin paineet ovat alhaiset, tehohäviöt pienet ja virtaus sitä myötä parempi.

Jos sopivaa kalustoa ei kotimaan markkinoilta omaan käyttöön löydy, kannattaa sitä lähteä etsimään maailmalta, kuten Koneurakointi Karvolan omistajat Arto ja Ilpo Karvola tekivät yhdessä lietekalustoa maahantuovan Kp.Koneurakoinnin kanssa. Vetoletkulevitykseen etsittiin kalustoa, joka olisi tehokas, soveltuisi mahdollisimman moniin käyttökohteisiin, ja jonka käyttö olisi sujuvaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää