Kotieläintuotanto

Murska W-Max 15C -kiekkomylly - Lisävalkuaista omasta viljasta

Sateisena syksynä viljankorjuu on tuskien taivalta. Kostean kotoisen rehuviljan kuivaus syö aikaa, öljyä ja hermoja. Kuivauskustannuksia voidaan kuitenkin pienentää tai jopa jättää historiaan siirtymällä viljan murskesäilöntään. Kun rehuviljan korjuuta aikaistetaan, vähenee samalla myös ostovalkuaisen tarve.
Mikko ja Pekka Lappalainen ovat tyytyväisiä rehuviljan murskesäilöntään. Erityisesti kosteana syksynä menetelmä näyttää parhaat puolensa.

Sateisen syksyn maanantaipäivä on pilvisen harmaa, mutta poikkeuksellisesti kuiva, kun veljekset Mikko ja Pekka Lappalainen starttailevat viljan säilöntää Etelä-Savossa Rantasalmella. Asfaltoidulla rehukeskuksen pihalla odottaa kasa puintituoretta ohraa. Tilan vanhempi polvi on pellolla puimurin puikoissa korjaamassa lisää samaa tavaraa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää