Kotieläintuotanto

GEA Mixfeeder WIC - Apetta eteen automaattisemmin

Seosrehuruokinta, kansanomaisemmin aperuokinta, automatisoituu hyvää vauhtia. Saksalaisen GEA:n vastaus vaivattomaan nautakarjan ruokintaan on kiskoilla kulkeva sekoitin- ja jakovaunu. Ohjausjärjestelmä tuottaa tietoa monipuolisesti tuotannonhallinnan avuksi.
Ruokintapöytä on kapea ja Mixfeeder pystyy purkamaan rehuseoksen molemmille puolille vaunua yhdeltä kiskolta. Mahdollisia totaalisia ongelmatilanteita varten Kirpun tilalla on pienkuormain, jolla rehu voidaan jakaa eläinten eteen.

Nautakarjan aperuokinta on yleistynyt kovaa vauhtia sen yksinkertaisen perusajatuksen takia. Kaikki rehukomponentit – karkearehut, väkirehut ja kivennäiset – sekoitetaan tasalaatuiseksi massaksi, joka tarjoillaan eläimille. Yleisimmin aperehun tekoon ja jakoon käytetään traktorivetoisia apevaunuja, mutta halu toimintojen automatisointiin kannustaa hakemaan muunkinlaisia ratkaisuja.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit