Kotieläintuotanto

Uusinta teknologiaa vanhaankin navettaan - Pellon Manure Master Rfit -lantaraappa

Vaikka lehmät oppivat yleensä nopeasti väistämään lantaraappaa, on joitain tilanteita, joissa perinteinen lantaraappa voi olla vaarallinen. Jos esimerkiksi lehmä poikii vasikan pihaton puolella, ja vasikka jää lantakäytävälle, kuljettaa raappa vasikan mennessään. Pellon on kehittänyt oman ratkaisunsa tähän ongelmaan.

Ylihärmäläinen Pellon Group Oy toi vuonna 2014 markkinoille maailman ensimmäisen älylantaraapan. Älykkyyttä on tuotu lantaraappaan vaa’alla, joka mittaa raapan vetovastusta. Raappa pysähtyy nopeasti, kun asetettu raja-arvo ylittyy. Yleensä ampeerivahdilla tai jousikuormituksella toteutetut raapat reagoivat viiveellä ja epäherkästi esteeseen ja ovat vaikeita saada koko työliikkeen pituudella luotettavasti toimivaksi. Vaa’an ansiosta Manure Masterissa lannan määrän vaikutus esteherkkyyteen kompensoidaan automaattisesti.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit