Kotieläintuotanto

Karvisen tila

Isäntä Mika Karvinen on seurannut mielenkiinnolla Manure Masterin tuotekehitystä. Hän kiitteleekin Pellon Groupin kanssa hyvin toiminutta yhteistyötä.

Mika ja Katri Karvisen maitotila sijaitsee Tampereen Viitapohjalla. Sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin vuonna 2012, mutta pariskunta on ollut tilan töissä mukana vuodesta 2006. Antti-teollisuuden vuonna 1974 rakentama parsinavetta jäi pieneksi, ja Karviset laajensivat 48 lehmän pihattoon vuonna 2014. Navetasta pyrittiin tekemään yksinkertainen budjettipihatto. Karviset ostivat 12 vuotta vanhan 2x6-paikkaisen lypsyaseman Parkanosta, ja isäntä purki ja kasasi sen itse. Seinien kantavat puurungot kasattiin rakennusporukalla, ja katto tehtiin ristikoista kustannussäästön vuoksi. Lannanpoiston lisäksi kalusteet ja verhoseinät tulivat Pellon Groupilta. 3-rivisessä pihatossa on visiiriruokinta, ja Karviset ruokkivat lehmänsä täysappeella. Hieman ylittynyt kustannusarvio navetalle oli 460 000 euroa, joka sisälsi apevaunun ja lantalan.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi