Kotieläintuotanto

Nurmisadon mittaus - Tonnit muistiin

Nurmisadon mittaaminen on huomattavasti harvinaisempaa verrattuna viljakasveihin. Fellow-hapotinten lisälaitteena saatavalla hydrauliseen paineeseen perustuvalla anturoinnilla nurmisadot saadaan selville korjuuvaiheessa ja säilöntäaineen annostelu kohdalleen.
Fellow FlowMaster Profi+ -hapottimessa on vaakajärjestelmä sekä kuormakirjanpito. Tiedot voi siirtää tietokoneelle muistitikun avulla jatkokäsittelyä varten.

Levän lypsykarjatilalla Kuopiossa on säilörehut tehty kolme vuotta Strautmannin Giga-Vitesse CFS 4401 -noukinvaunulla. Hapottimena on Fellow FlowMaster Profi+.

Arto Kaipiainen perustelee hapotinvalintaa sillä, että halusi automaattisen määränsäädön ajonopeuden mukaan. Hapotin käyttää nopeussignaalia suoraan Kaipiaisen Fendt 828 Varion työkonepistokkeesta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää