Koneklassikot
Deutz-Fahr DX

Ilmajäähdytteinen Deutz-Fahr DX -traktorimallisto kasvatti Deutz-traktoreiden menekkiä – Deutz-Fahr oli tervetullut vaihtoehto monille K-ryhmän Nuffield- ja Leyland-asiakkaille

Deutz-traktoreiden valmistus alkoi ensimmäisen maailmansodan jälkeen ja merkistä tuli osa 1930-luvulla perustettua KHD-konsernia. Todella monet saksalaiset traktorivalmistajat käyttivät 1950 ja -60 luvulla Deutzin moottoria. Miljoonan valmistetun traktorin rajapyykki saavutettiin jo vuonna 1992.
Uolevi Oristo
Deutz-Fahr DX-sarjan ensimmäiset koneet esiteltiin v.1978 ja niitä valmistettiin vuoteen 1990 asti. Mallisto laajeni lopulta kattamaan teholuokat 45–220 hv.

Suomen tieliikennerekisterissä on tällä hetkellä noin 4 500 Deutz- ja Deutz-Fahr-traktoria, minkä lisäksi on tuhansia rekisteröimättömiä piha- ja harrastekoneita.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää