Koneklassikot
Allis-Chalmers BTL-30

Allis-Chalmers BTL-30 -pyöräkuormaaja pelastettiin romutukselta takaisin työkuntoon – koneessa on säilynyt alkuperäinen moottori

Iso jäykkärunkoinen Allis-Chalmers BTL-30 -pyöräkuormaaja jäi pitkän työuran jälkeen seisomaan työtä vaille hiekkakuopalle. Osaavissa käsissä jo pahaan kuntoon päässyt kone heräteltiin taas töihin.
Heikki Haapakoski
Jani kävi soramontulla näyttämässä, miten Allis menee sorapenkkaan. Kone pelasi hienosti ja kauha täyttyi karkeasta sorasta helposti.

Lestijärvellä asuvalla Jani Hietapakalla on pihallaan iso jäykkärunkoinen Allis-Chalmers BTL-30 -pyöräkuormaaja. Kirjaimet mallitunnuksessa (BTL) tarkoittavat British Tractoloader. Jäykkärunkoisia Allis-Chalmers -pyöräkuormaimia valmistettiin pienestä TL6-mallista suurimpaan TL40-malliin asti. Janin BTL-30 on malliston toiseksi suurin kone.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää