Koneklassikot
Marion 7400

Konemies muistelee: Tapani Kylmäaho on Marion-mies toisessa polvessa – työt Marion-kaivinkoneen parissa alkoivat jo teini-ikäisenä

Tapani Kylmäahon isä työskenteli vuodesta 1955 alkaen ison kävelevän Marion 7400 -koneen rasvarina ja myöhemmin kuljettajana. Tapani vietti lapsuutensa työmaan vieressä ja aloitti jo teini-ikäisenä työnteon Marion-kaivinkoneen kanssa.
Tapani Kylmäaho
Teuvo Kylmäaho kaivaa Marion 7400 -kaivinkoneella. Oikealla näkyy lamppu joka syttyi, jos Marionin tassu ei ollut kaivuu asennossa. Kun lamppu sammui, tassu oli yläasennossa eli kaivuuasennossa.

Tapani Kylmäaho on Kestilässä 1947 syntynyt nykyisin Haukiputaalla asuva eläkkeellä oleva konemies, joka työskenteli usean vuoden ajan ison kävelevän Marion 7400 -koneen kanssa. Kun Tapani oli neljävuotias, perhe muutti Muhokselle Pyhäkosken voimalaitoksen viereen Oulujoki Oy:n parakkialueelle asumaan.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää