Koneklassikot
Marshall 100

Vuonna 1984 esitelty Marshall 100 -mallisto oli teknisesti varsin kehittynyt, mutta myynti ei lähtenyt lentoon – Mietoisista löytyy urakointikäytöstä Suomen ainoa Marshall 100 -traktori

Leylandin traktoritoiminnot ostaneella Marshallilla oli vakaa aikomus pysyä markkinoilla. Siksi se esitteli vuonna 1984 uuden ja teknisesti kehittyneen malliston, joka täytti hetkellisesti tehtaan tilauskirjan.
Uolevi Oristo
Marshallin esittelemä 100-sarja oli monille suuri yllätys vuoden 1984 Smithfield-näyttelyssä. Traktorissa oli täysin uusi voimansiirto ja hydrauliikka, vain moottori ja ohjaamo olivat Leylandin perua.

Isossa-Britanniassa autoja ja traktoreita valmistava British Leyland oli monen muun sikäläisen teollisuusyrityksen tavoin suurissa talousvaikeuksissa jo 1970-luvulla. Traktorivalmistus oli kannattavaa, mutta määrältään vain pieni osa koko konsernia, minkä vuoksi British Leyland päätti luopua traktoreiden valmistuksesta. Se myi koko traktoriliiketoiminnan Marshall Tractors Ltd:lle, joka jatkoi Leyland-traktoreiden valmistusta 1980-luvun loppupuolelle asti – vuosiluvut ja kappalemäärät vaihtelevat eri lähteiden mukaan. Marshallin omistajat myös vaihtuivat vuosien varrella.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää