Koneklassikot

David Brown- ja Case 90/94 -traktoreiden aktiivikäyttö jatkuu edelleen – Koneviesti keräsi muutamia käyttökokemuksia kyseisistä merkeistä

Tuhansien David Brown- ja Case-traktoreiden aktiivikäyttö jatkuu yhä tänäkin päivänä. Kyselimme käyttökokemuksia muutamalta käyttäjältä.
Uolevi Oristo
Kai ja Marko Purasen 1394 on ostettu v. 1984 kesken sokeri- juurikkaan nostokauden, kun olosuhteet muuttuivat niin hankaliksi, että takavedolla ei enää pärjännyt. Traktorilla on tähän mennessä ajettu 9444 tuntia. Hydra-Shift-vaihteistoa ei ole tarvinnut korjata kertaakaan, vaikka muuta remonttia on tehty. ”Voimansiirron öljyt on vaihdettu 2 vuoden välein, ja HS:llä pyritään lähtemään liikkeelle aina pienimmällä vaihteella”, kertoo Kai Puranen. ”Perusvaihteen kakkonen ja HS:n 2- tai 3-nopeus sopivat juurikkaan nostoon. Etuna on, että tiukassa paikassa voi HS:n vaihtaa pykälää pienemmälle – toisaalta päisteessä voi ajaa juurikaskasalle HS:n 4-vaihteella”, kertoo Marko Puranen.

Rainingon veljekset Kimmo, Kari ja Juha aloittivat turveurakoinnin vuonna 1980 ja jatkoivat sitä vuoteen 2007 asti. He pysyivät tutussa merkissä koko 80-luvun David Brownin ja Case 90/94 -sarjan loppuun asti. David Brownien ja -94 sarjan Casen etuina olivat hitaat vaihteet ja vahva voimanotto. ”Hydra-Shift-vaihteisto on hyvä käyttää ja kestää, kunhan kuljettaja on huolellinen ja traktorin öljyt vaihdetaan riittävän usein”, kertoo Juha Raininko. Kimmo Rainingon päätoimi oli David Brownin traktorimyyjä, millä oli oma osuuteensa merkissä pysymiseen.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää